İşte yeni bir hacker yöntemi daha. Her teknolojiyi kendilerine silah ve saldırı aracı olarak kullanabilen hackerlar, son zamanlarda internet kullanıcıları arasında moda olan Videoları hedef aldılar.
Teknolojiyi en çok takip ve yeniliğe en çabuk ayak uyduran kişilerin internet dünyasının yeraltı mafyaları olan hackerlar. Internette yeni olan ne varsa mutlaka ama mutlaka hackerların elinden bir kere geçiyor. Hatta çoğu yöntem ilk onlar tarafından bulunuyor.
İşte yeni bir hacker yöntemi daha. Her teknolojiyi kendilerine silah ve saldırı aracı olarak kullanabilen hackerlar, son zamanlarda internet kullanıcıları arasında moda olan Videoları hedef aldılar.
Geçtiğimiz günlerde McAffe Güvenlik Firmasının W/32 Realor isminde bir Solucan keşfettiğini ve solucanın hackerlar tarafından kullanıldığını belirtmişti.
W/32 Realor, internette dolaşan Media Player ve Real Player gibi bir çok medya oynatıcısı ile izlenebilen Videolara kendini bulaştıran akıllı bir solucan görevini görüyor. Solucanın bulaştığı videoları indiren kişiler direk olarak zarar görmüyorlar. Asıl tehlike ve sadece hackerların düşünebileceği hacking taktiği de burada başlıyor zaten Videoyu indirdiğiniz zaman bulaşmış olan W/32 Realor solucanı Internet Explorerın daha önce yamalanan bir güvenlik açığını kullanarak hackerın daha önceden hazırlamış olduğu sahte web sitesine Hyperlink yoluyla gönderim yapıyor.
Böylece siz farkında olmadan bilgisayarınız hackerın sayfasına yönleniyor ve hackerın paylaşımına açılıyor. W/32 Realorın şimdiye kadar Google Video, MySpace, YouTube Gibi ünlü ve büyük Video paylaşım sitelerinde göründüğü bildirildi. W/32 Realor, Adobe Flash Player, Quick Time, RealOne, Real Player gibi yazılımlara bulaşabiliyor ve onların da daha önceden var olan güvenlik açıklarını kullanıyor. W/32 Realor solucanı Microsoftun , Internet Explorer için çıkarttığı bir dizi güvenlik yamasından bir tanesini imha ettiği ve bu yolla kendini önceden hazırlanan sitelere göndermesi de Microsoftun güvenlik yamalarına olan güvensizliği bir kere daha gösterdi.
Daha önce de bu tür Solucanların yayıldığını ve bir çok kişinin Ofis dökümanları, E-posta hesaplarının bertaraf edildiğini biliyoruz. Konuyla ilgili olarak Microsoft, Google ve ilgili firmalardan henüz bir cevap ya da yanıt gelmedi. Geçtiğimiz günler de Googledan da bu tür bir virüs geçtiği ve Googleın Video izleme listesindeki herkese aynı an da bir virüs yolladı. Bu virüsün de nedeninin araştırıldığı ve büyük ihtimalle BlackMal isminde yazılan solucandan dolayı olduğunu söyleyebiliriz.
Sonuç olarak bana göre bu tür Popüler medya oynatıcılarını ya da popüler olan video sağlayıcı internet sitelerine olan saldırılar artacak görüşündeyim. Hackerlar her zaman kendilerine kurban bulurlar ve bunun için de kendilerine en yakın hedefi seçerler. Şu günlerde de gerçekten iyi bir hedef videolar.
dogurluk derecesı tam kesın degıl ama sız yınede dıkkatlı olun....saygılar